مقالات حوزه شبکه و تجهیزات شبکه

۶ مطلب در مهر ۱۴۰۱ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

ابزار Qos در مودم یک ابزار عالی است که به شما اجازه می‌دهد تا مودم خود را به شکلی آموزش دهید تا پهنای باند موجود خود را به شکلی مناسب میان برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های شما تقسیم کند. زمانی که یک قانون مناسب را برای Qos تنظیم می‌کنید می‌توانید اطمینان حاصل کنید که ویدئویی که به‌ صورت آنلاین در حال تماشای آن هستید با مشکل مواجه نمی‌شود.

اگر شما هم جزء آن دسته از افرادی هستید که قصد دارید از این قابلیت استفاده کنید حتما باید در زمان خرید مودم دقت داشته باشید که مودم شما از این قابلیت پشتیبانی کند. 

قابلیت qos در مودم

کانفیگ Qos در مودم تی پی لینک

تنظیم و کانفیگ Qos در مودم تی پی لینک از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و شما باید حتما مراحل مربوط به آن را به‌درستی طی کنید. در گام نخست شما باید یک صفحه مرورگر را باز کرده و وارد صفحه آدرس ۱۹۲.۱۶۸.۱.۱ شوید. با ورود به این صفحه از شما یک نام کاربری و رمز عبور خواسته می‌شود. رمز عبور و نام کاربری که برای مودم شما تنظیم شده است را وارد کنید. دقت داشته باشید که رمز عبور و نام کاربری پیش ‌فرضی که برای آن تعیین شده هر دو admin است.

 

نحوه تنظیم Qos در مودم تی پی لینک

فرض کنید که شما قصد دارید یک اولویت میانه را برای تلفن خود در Qos در مودم ایجاد کنید. برای انجام این کار باید مراحل زیر را طی کنید:

  • برای این کار در بخش اولویت میانی تنظیمات Qos خود روی گزینه Add کلیک کرده و سپس گزینه By Device را انتخاب کنید. در ادامه گزینه‌هایی برای شما ظاهر می‌شود که باید از میان آنها Scan را انتخاب کنید.
  • دستگاه مربوطه را از لیستی که برای شما ظاهر می‌شود انتخاب کنید.
  • روی گزینه Save کلیک کنید.

به‌ این ‌ترتیب شما می‌توانید اولویت خود را تنظیم کنید. دقت داشته باشید که برای سایر تنظیمات Qos در انواع مودهای تی پی لینک نیز می‌توانید به همین طریق عمل کرده و اولویت‌های مختلفی را برای اپلیکیشن‌ها و دستگاه‌های مختلف در نظر بگیرید.

  • سارا نشاط
  • ۰
  • ۰

 تجهیزات شبکه به سخت افزارها یا دستگاه هایی گفته می شود که جهت برقراری ارتباط بین سخت افزارهای یک شبکه مورد استفاده قرار می گیرند. این تجهیزات برای راه اندازی شبکه بیشترین کاربرد را دارند. هر کدام از انواع تجهیزات شبکه نقش خاصی را در شبکه بر عهده دارند. تجهیزات شبکه به دو دسته تجهیزات اکتیو (فعال active) و تجهیزات پسیو (غیرفعال passive) تقسیم می شوند.

تجهیزات شبکه وایرلس چیست؟

تجهیزات شبکه وایرلس به تجهیزاتی گفته می شود که در آن برای انتقال سیگنال و اطلاعات بین دستگاه ها از کابل استفاده نمی شود. در واقع دیگر نیازی به کابل کشی و هزینه کابل کشی نمی باشد. این مورد باعث شده است که هزینه بسیار قابل توجهی در زمینه کابل کشی را دیگر نداشته باشند. این تجهیزات شبکه براساس امواج رادیویی، مادون قرمز و مایکروویو عمل می کنند. تجهیزات شبکه وایرلس در لایه فیزیکی ساختار شبکه پیاده سازی می شوند.

https://qph.cf2.quoracdn.net/main-qimg-bad7df1c4014301cff67f665382af6f0-lq

تجهیزات اکتیو شبکه چیست؟

به تجهیزات اکتیو شبکه، تجهیزات فعال گفته می شود و مسیریابی سیگنال های الکترونیکی را بر عهده دارد. این تجهیزات سیگنال هایی را در شبکه ایجاد می کند و با استفاده از تجهیزات پسیو آنها را در شبکه انتقال می دهد. در واقع تجهیزات اکتیو به توان الکتریکی برق احتیاج دارند. چون در داخل این تجهیزات فعالیت الکترونیکی صورت می گیرد.

تجهیزات پسیو شبکه چیست؟

تجهیزات پسیو شبکه جزء مهمترین بخش در راه اندازی و پیاده سازی شبکه به کار می روند. تجهیزات پسیو را غیر فعال می نامند. در مقایسه با تجهیزات اکتیو شبکه، تجهیزات پسیو شبکه نیازی به جریان الکتریکی ندارند. این تجهیزات بیشتر برای انتقال اطلاعات به کار می روند. در واقع این اندازه این تجهیزات قابل تغییر نمی باشد و بدون برنامه ریزی می باشند. به طور مثال زمانی که شما رک شبکه و سرور میخرید دیگر نمی توانید اندازه آن را تغییر دهید.

  • سارا نشاط
  • ۰
  • ۰

چگونگی تغییر رمز وای فای از جمله مواردی است که همه افرادی که با آن سروکار دارند باید یاد بگیرند. این امر برای کسانی که از شبکه وای فای استفاده می کنند کاملاً ضروری می باشد. شما جهت عوض کردن رمز وای فای مودم خود به یک کابل شبکه نیاز دارید که بتوانید توسط آن به مودم متصل شوید. برای اینکه بتوانید رمز وای فای خود را تغییر دهید تا بتوانید امنیت لازم را فراهم کنید، باید وارد تنظیمات مودم خود شوید و مراحلی را که انجام دهید.

شما باید بر روی منوی صفحه تنظیمات، روی تب wireless کلیک کنید تا بتوانید وارد صفحه ای که مربوط به تنظیمات تغییر رمز وای فای مودم می باشد، شوید. در این صفحه در کادر مربوط به passphrase رمز خود را وارد کنید. لطفاً سعی کنید یک رمز عبور قوی را که از حروف و اعداد تشکیل شده را وارد کنید تا از دسترسی غیر مجاز بتوانید جلوگیری کنید و امنیت را بالا ببرید.

  • سارا نشاط
  • ۰
  • ۰

مودم‌ سیم کارت خور رومیزی که در اصطلاح به آن‌ها روتر هم می‌گویند انواع مختلفی دارند و هر کدام خدمات و کیفیت خاص خود را ارائه می‌کنند و تلاش می‌کنند تا مشتریان بیشتری را جذب خود کنند. اکنون چند مودم سیم کارت خور رومیزی را به شما معرفی می کنیم که در نوع خود بهترین مودم سیم کارت رومیزی محسوب می شوند:

لقب بهترین مودم سیم کارت خور رومیزی در ایران اختصاص به این مودم ۱۸۰ گرمی دارد. این مدل که از همه انواع اپراتورها شامل همراه اول، ایرانسل، رایتل و شاتل پشتیبانی می‌کند، با باتری لیتیومی ۳۰۰۰ میلی‌آمپر بر ساعت کار می‌کند. این مودم جیبی به شما کمک می‌کند هر کجا که رفتید از اینترنت پر سرعت برخوردار باشید.

 

یکی دیگر از بهترین مودم سیم کارت خور رومیزی که به کاربر امکان می‌دهد از هر نوع سیم کارتی که تمایل دارد استفاده کند این مودم است که از اینترنت‌های موبایل و وایمکس با حداکثر سرعت دانلود ۴۴۰ مگابیت بر ثانیه پشتیبانی می‌کند و می‌توان آن را یکی از تجهیزات شبکه cat9 معرفی کرد.

 

این مودم یکی از انواع مودم‌هایی است که توسط شرکت ایرانسل به بازار عرضه شده است و از شبکه ۲، ۳ و ۴ گیگابایت پشتیبانی می‌کند. از ویژگی‌های فنی آن می‌توان به اینترنت پر سرعت با استاندارد N و البته سازگار با استانداردهای ۸۰۲٫۱۱b/g بوده که تا ۳۰۰ مگابیت بر ثانیه انتقال داده را پشتیبانی می‌کند.

  • سارا نشاط
  • ۰
  • ۰

اگر به دنبال سرویس اینترنتی هستید که رضایت کافی از کیفیت خدمات ارائه شده آن داشته باشید، اینترنت ثابت ایرانسل بهترین و ایده آل ترین گزینه می باشد. اینترنت TD-LTE برای سازمان ها، شرکت های تجاری و همینطور منزل شما بهترین و مناسبترین انتخاب می باشد. مطمئناً خیلی از شما دوستان از اینترنت ADSL در منزل یا شرکت خود استفاده می کنید، اما اصلا از آن راضی نیستید. بنابراین پیشنهاد ما به شما اینترنت ثابت ایرانسل با سرعت ۱ مگابیت بر ثانیه تا حدود ۸۰ مگابیت بر ثانیه می باشد.

اینترنت ثابت TD-LTE یا اینترنت نسل ۴، بهترین راه حل فعلی با پهنای باند ثابت است که برای رفع نیاز اینترنت کشور از آن استفاده می شود. از این فناوری برای اینترنت منازل، سازمان ها و شرکت ها استفاده می شود.

تفاوت اینترنت ثابت و همراه ایرانسل

اکنون می خواهیم به تفاوت اینترنت ثابت و همراه ایرانسل بپردازیم. مسلماً خیلی از شما عزیزان برایتان این سوال پیش آمده که تفاوت اینترنت ۴G با اینترنت TD-LTE چیست؟ در واقع اینترنت ثابت td-lte برای مودم های ثابت کاربرد دارد و قابلیت تماس، ارسال و دریافت پیام را ندارد. این اینترنت، به عنوان اینترنت پر سرعت ثابت شناخته می شود. اما اینترنت همراه ایرانسل برای مودم همراه و جیبی که دارای باطری می باشند مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین سرعت اینترنت TD-LTE برخلاف اینترنت ۴G به آنتن‌دهی موبایلی وابسته نمی باشد. بسته های اینترنت ثابت TD-LTE به نسبت اینترنت همراه ارزان تر و دارای تنوع بیشتری می باشد. قابل ذکر است که اینترنت TD-LTE با وجود بی سیم بودنش فقط برای مکان های ثابت کاربرد دارد. همچنین این نکته را درنظر داشته باشی که به هیچ عنوان نمی توانید این دو اینترنت را به جای یکدیگر استفاده کنید.

روش استفاده از اینترنت TD-LTE

حال برای اینکه بتوانید این فناوری را در منزل یا در محل کار خود داشته باشید، شما به مودم و همینطور یک عدد سیم کارت احتیاج دارید. سپس باید برای خرید بسته ی اینترنتی ثابت خود اقدام کنید. برای تهیه سیم کارت اعتباری اینترنت ثابت نیازی به هزینه ندارید چون به صورت رایگان می باشد. به طور کلی سیم کارت های TD-LTE، قابلیت ارسال و دریافت پیام و همچنین ارتباط تلفنی را ندارد. همچنین کاربرد این سیم کارت ها تنها جهت استفاده از اینترنت نسل ۴ ثابت می باشد. این سرویس اینترنت در مناطق جنگلی، کوهپایه ای و یا روستا آنتن دهی خوبی ندارد، یا می توان گفت اصلاً آنتن ندارد. همچنین بهترین انتخاب نیز خرید مودم ثابت td-lte می باشد.

  • سارا نشاط
  • ۰
  • ۰

اغلب مودم هایی که دارای ویژگی فناوری MIMOهستند، قادر به تجزیه پهنای باند هستند و انها را به دستگاه های متصل ارسال می کنند. تعداد این بخش هایی که تجزیه شده اند توسط مودم‌هایی که دارای فناوری MIMO هستند با استفاده از عددی که روی مشخصات آن‌ها درج‌ شده، تعیین می‌شوند.

فناوری MIMO در مودم امکان اتصال چندین کاربر به‌ صورت همزمان میسر شده و تغییری در سرعت انتقال داده‌ها به وجود نخواهد آمد. برخی دستگاه‌های پیشرفته و رده ‌بالا مانند آیفون XS و مودم ۴G LTE هوآوی مدل B612، از فناوری MIMO 4×4 برخوردارند. 

به کمک فناوری MIMO در مودم، ظرفیت لینک‌های رادیویی افزایش پیدا می‌کند. این افزایش ظرفیت با استفاده از آنتن‌های دریافت‌کننده که در این مودم ها تعبیه شده‌اند، امکان‌پذیر است. 
افزایش سرعت انتقال داده‌ها با استفاده از فناوری MIMO در مودم بر هیچکس پوشیده نیست. پوشش بیشتر، تجزیه بهتر کاربر، ظرفیت شبکه بالا و غیره تمامی مواردی هستند که با استفاده از این فناوری امکان‌پذیر خواهند بود؛ اما استفاده از این تکنولوژی در برخی موارد کاربرد نخواهد داشت.
 

فناوری MIMO در مودم یا تکنولوژی‌های مرتبط با آن از جمله MU-MIMO که در روتر و اکسس پوینت‌ های پیشرفته‌تر استفاده می‌شوند، مزایای بسیار زیادی خواهند داشت. این مودم‌ها با استفاده از تکنیک SM (Spatial Multiplexing) سرعت بسیار بالاتری در انتقال داده‌ها را فراهم کرده و باعث کاهش نرخ خطای بیت (BER) می‌شوند.

مهم‌ترین کاربرد فناوری MIMO در مودم و اکسس پوینت، بهره‌مندی از سرعت بالاتر است؛

 

معایب فناوری MIMO

تکنولوژی MIMO دارای جنبه‌های مثبت و منفی زیادی است. علاوه بر مزایای مختلفی که این فناوری دارد، برخی معایب و نقاط ضعف نیز در آن دیده می‌شود که در انتخاب یا خرید مودم‌  هایی با این ویژگی، می‌تواند تأثیر زیادی داشته باشد. یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف این تکنولوژی، پشتیبانی پایین سرویس‌ دهنده‌های اینترنت از آن است.

  • سارا نشاط